KIND COUNTRY – HARD TIMES

Het lijkt me ongetwijfeld een superleuk boeltje te zijn als de zeven leden van de Amerikaanse folk- en bluegrassmuziek spelende jamband ‘Kind Country’ uit Minnesota zich in de studio of op een podium verzamelen om hun zelfgecomponeerde muziekstukjes in te spelen. Nog leuker is het als wij daar mogen van meegenieten via een plaat waarop ze elf van die nummers hebben opgenomen, zoals nu het geval is met hun nieuwste album “Hard Times”.

‘Kind Country’, dat zijn leadzanger, songschrijver en mandolinespeler Max Graham, gitarist en medecomponist Brandon Johnson, fiddler Chris Forsberg, contrabassist Joe Sheehan, drummer Chris Wittrock, banjospeler Mike Hedding en pedal steelspeler Lee Martin. Met producer Steve Kaul nam dit zevental zijn intrek in de ‘Wild Sound Studios’ in Minneapolis, Minnesota om de plaat “Hard Times” als resultaat af te leveren.

Deze in 2012 opgerichte formatie beweert zelf ‘kind music’ te spelen voor ‘kind people’, wij dus. Dat doen ze zo vaak als mogelijk tijdens liveoptredens die vaak uitmonden in pure jamsessies vol van improvisaties die met volle overgave en energie gebracht worden. Het publiek moet absoluut van zijn sokken geblazen worden als ze één of andere show van ‘Kind Country’ bijwonen. Dat zal dan ook sowieso gebeuren bij het aanhoren van enkele van hun nieuwe nummers op dit derde studioalbum van ‘Kind Country’, de langverwachte opvolger van debuutplaat “Kind Country” uit 2013, het daaropvolgende album “HWY 7” uit 2015 en de ep “Mountains” die in 2017 werd uitgebracht.

Onze selectie van favoriete tracks uit deze reeks van elf folky bluegrass-songs luidt als volgt: de door fiddle gedomineerde nummers “Turbines”, “My Way Down”, “Black Rooster” en het met banjoklanken ondersteunde “Hard Times”, naast mandolinetrack “Daybreak In Dixie” en de ballads “The Way That I Wanted” en “Wine”. ‘Zoals eerder al vermeld is ‘Kind Country’ een niet te missen dynamische live-band en net daarom is het dus wel wat jammer dat wij ze in onze contreien wellicht nooit in levende lijve op een podium aan het werk zullen zien en horen. Dus maar een optie nemen op deze plaat.

(valsam)

Artiest info
Website